studio pckl
2003 _ Veurne
Chef Pieter Clement benaderde ons in 2020 in het kader van een nieuw horeca-project in een klein pand in het centrum van Veurne. De oorspronkelijke vraag was heel specifiek, maar evolueerde tijdens het ontwerpproces naar een passe-partout voor verschillende projecten. We creëerden een tijdloze, multifunctionele setting met genoeg verfijning en tactiliteit om toch van elk bezoek een spannende ervaring te maken. Deze universele look bewees ondertussen zijn waarde door een naadloze transformatie tussen verschillende concepten mogelijk te maken, van het hamburgerconcept Pickle Pickle tot de intiemere fine dining ervaring PIETER. Momenteel, anno 2025 dient de ruimte als bar voor Pieter zijn eigen biercreatie.
projectfase: opgeleverd in ‘21
fotografie: jeroen verrecht
Het aantal zitplaatsen werd bewust heel beperkt gehouden, zodat de klant constant betrokken blijft bij het culinaire gebeuren. Zittend aan de bar, die tevens dienst doet als onderdeel van de keuken, zit je bovenop de actie in de keuken. Binnen het concept speelt muziek een grote rol. We hebben gekozen om de speakers zichtbaar te maken en vormelijk te benadrukken. Er is veel aandacht besteed aan de akoestische eigenschappen van de ruimte. Hierdoor kun je optimaal de muziek beleven, maar creëert het ook een serene sfeer waarin gasten gesprekken op een intiem niveau kunnen voeren.
Door het spelen met licht, reflectie en verschillende plafondhoogtes, voelt het sanitaire gedeelte, achterin het pand, tegelijk ruim & intiem aan.